Metabolička miopatija izazvana fizičkim preopterečenjem (EIMM/CNM)

Metabolička miopatija izazvana fizičkim preopterečenjem (EIMM) je nasljedna bolest mišića. Klinički znakovi uključuju bol u mišićima uzrokovan fizičkim preopterečenjem, rabdomiolizu, netoleranciju na tjelesnu aktivnost i slabost. Do sada je bolest opisana samo kod njemačkih lovnih terijera. Oboljeli psi ne mogu se koristiti za lov jer kolabiraju i razviju tetraparezu ili tetraplegiju ubrzo nakon tjelesne aktivnosti. Tijekom ovih epizoda, oboljeli psi imaju smećkastu mokraću, ali ne pokazuju srčane ili plućne simptome. EIMM pogađa mužjake i ženke. Simptomi su uzrokovani genetskim defektom koji uzrokuje nedostatak enzima. Zahvaćeni enzim sudjeluje u oksidaciji masnih kiselina što je ključni proces za proizvodnju energije.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen ACADVL

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

48,80 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.