Vnetna pljučna bolezen (IPD)

Vnetna plučna bolezen (IPD) je dedna oblika ponavljajoče pljučnice pri Škotskih ovčarjih s podobno klinično sliko kot primarna ciliarna diskinezija (PCD). Značilni klinični znaki vključujejo ponavljajoče penasto bruhanje, plitvo dihanje, kašelj, izrazite dihalne zvoke, izcedek iz nosu in povišano telesno temperaturo. Klinični znaki se lahko začnejo pojavljati v starosti nekaj dni. Psi običajno dobro odreagirajo na zdravljenje z antibiotiki in sekretolitiki vendar se klinični znaki hitro ponovijo. Bolezen kaže avtosomalno recesiven način dedovanja.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: pred genom AKNA

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

54,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.