Polineuropatija 1 u Leonberških pasa (LPN1)

Polineuropatija 1 u Leonberških pasa (LPN1) je stanje polineuropatije koje je povezano s mutacijom gena ARHGEF10. Gubitak funkcije gena može dovesti do gubitka pravilne živčane signalizacije. Polineuropatija se javlja u različitim dobima, a može se razviti i zbog mutacija u drugim genima (GJA9, NDRG1) s različitim načinom nasljeđivanja. Klinički znakovi uključuju generaliziranu slabost, hipotoniju, atrofiju mišića koja je posljedica denervacije i abnormalne motoričke znakove. Veći broj muških Leonberških pasa je zahvaćen vjerojatno zbog njihove veličine i odgovarajuće duljih perifernih živaca ili zbog endogenih steroida.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen ARHGEF10

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

48,80 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.