Musladin-Lueke sindrom (MLS)

Sindrom Musladin-Lueke (MLS) je nasljedna bolest koja se javlja kod bigla i utječe na pogrešan razvoj i strukturu vezivnog tkiva, koja se izražava kao opsežna fibroza kože i zglobova. Sindrom uključuje oštećenje više organskih sustava i tkiva, kao što su kosti, koža, srce i mišići. Trenutno, se čini,  da je sindrom prisutan samo kod životinja s mutacijom na oba alela gena ADAMTSL2, što ukazuje na recesivnu prirodu sindroma. Potrebno je naglasiti, da je opseg simptoma promjenljiv. Psi koji nose samo jednu mutaciju mogu odražavati suptilne znakove, ali oni nemaju utjecaj na zdravlje psa.

Nasljeđivanje: autosomno recesivno opširnije

Mutacija: gen ADAMTSL2

Genetski test: Metoda koja se upotrebljava za testiranje je iznimno precizna i omogućava razlikovanje prijenosnika, zdravih i bolesnih životinja. Testiranje se može obaviti u bilo kojoj dobi.

Sprječavanje bolesti: opširnije

Uzorak: Krv u EDTA (1.0 mL) ili bris sluznice na sterilnim četkama. Detaljne informacije možete pronaći ovdje.

Cijena:

52,00 €

  • Možete naručiti besplatan komplet za uzimanje uzoraka.
  • Za svaku životinju potreban je samo jedan uzorak, čak i ako naručujete nekoliko testova.
  • Uzorci se spremaju radi mogućnosti naručivanja dodatnih testova.
  • Nudimo stručnu pomoć u tumačenju rezultata.
Pogodno za pasmine
Čini se da upotrebljavate stariji preglednik koji nije u potpunosti podržan! Za bolje i korisničko iskustvo upotrijebite jedan od sljedećih internetskih preglednika ili preglednik kojim se trenutačno služite ažurirajte na najnoviju verziju.