Polineuropatija

Polinevropatija pri velikih angleških hrtih je ena izmed številnih dednih nevropatij pri psih. Mladostna oblika polinevropatije se pojavlja med tretjim in devetim mesecem starosti, zlasti pri razstavnih psih. Po pojavu prvih kliničnih znakov nobena od živali ne preživi več kot deset mesecev.

V začetni fazi bolezni se pojavljajo netoleranca telesne aktivnosti in težave s hojo (visoko korakanje, 'bunny-hopping''). V kasnejših fazah bolezni se pojavi mišična atrofija, ataksija in disfonija. Nevrološki znaki vključujejo progresivno ataksijo in tetraparezo, zmanjšane reflekse, mišično atrofijo distalnih delov okončin in inspiratorni stridor.

Dedovanje: avtosomno recesivno - preberi več

Mutacija: gen NDRG1

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Preprečevanje bolezni: preberi več

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

52,00 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.