Kratek rep (Bob tail)

Psi se med seboj zelo razlikujejo v morfoloških lastnostih, vključno z dolžino repa. Prirojeno kratek rep je značilen za številne pasme psov. Kratek rep pri nekaterih pasmah pomeni, da pes sploh nima repa, pri nekaterih pasmah pa je rep samo krajši. Mutacije, ki povzroči kratek rep lahko pri nekaterih pasmah vpliva tudi na nekatere druge lastnosti psa. Na primer valižanski ovčar Pembroke s homozigotno mutacijo za kratek rep, imajo hude anatomske napake. Pri nekaterih pasmah z mutacijo pa je bila zabeležena zmanjšana velikost legla.

Mutacija, ki povzroči nastanek kratkega repa pa ni bila dokazana pri vseh pasmah psov. Tako odsvetujemo testiranje sledečih pasem na prisotnost te mutacije: bostonski terier, angleški buldog, španjel cavalier king Charles, pritlikavi šnavcer, terier Parson Russel, Rottweiler.

Dedovanje: avtosomno dominantno - preberi več

Mutacija: genT-Box

Genetski test: Metoda, ki se uporablja za testiranje je izjemno natančna in omogoča razlikovanje med prizadetimi, nosilci in zdravimi živalmi. Test se lahko izvede pri katerikoli starosti.

Vzorec: Polna kri odvzeta v EDTA (1,0 ml) ali bris ustne sluznice odvzet s sterilno ščetko. Podrobne informacije o vzorčenju lahko najdete tukaj.

Cena:

46,01 €

  • Naročite lahko brezplačen material za odvzem vzorca.
  • Za 1 žival je potreben 1 vzorec, tudi če naročite več testov.
  • Vzorce živali hranimo za možnost naročila dodatnih testov.
  • Nudimo strokovno pomoč pri razlagi rezultatov.
Primerno za pasme
Uporabljate starejšo različico brskalnika, katere ne podpiramo v celoti! Za boljšo uporabniško izkušnjo uporabite enega izmed spodaj naštetih brskalnikov oz. si obstoječega posodobite na najnovejšo različico.